Por to takie wdzięczna warzywo. Dodaje daniu wyrazistości i smaku, ale jednocześnie nie dominuje. Prezentowana dzisiaj sałatka to pomysł mojej mamy, porwany przez ze mnie i dość często uskuteczniany. Bardzo ją lubię, bo po pierwsze szybka się ją robi, jest naprawdę smaczna i jest idealną przekąską sama w sobie lub jako dodatek do wędlin i kanapek.
Składniki:
1 duży por
3 ugotowane na twardo jajka
3 jabłka
sól
pieprz
majonez
1. Pora kroimy w piórka i zalewamy je na chwilę (ok. 2-3 minut) wrzącą wodą. Dzięki temu por będzie miękki i nie taki ostry w smaku.
2. Jajka i jabłka kroimy w kostkę.
3. Jajka, jabłka i pora mieszamy w misce. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz