Składniki:
500 g makaronu kokardki
1 cały brokuł
200 ml jogurtu/śmietany
100 ml wody
100 g sera pleśniowego typu "Lazur"
sól
pieprz
czosnek
1. Makaron gotujemy w posolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
2. Brokuła obgotowujemy, ale nie na miękko (chodzi o zachowanie struktury), a następnie dzielimy na drobne różyczki.
3. Ser pleśniowy kroimy na drobne kawałki.
4. Do jogurtu (ja stosuję wersję light) dodaję ok. 100 ml wody oraz przyprawy sól, pieprz i czosnek, którego nie żałuję. Dorzucam pokrojony ser.
5. Do garnka wlewam zaprawę jogurtową, a następnie wrzucam kokardki, brokuła.
6. Wszystko delikatnie podgrzewam mieszając.
Porcja starcza na 4 bardzo głodne osoby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz