Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
4 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów w zalewie
0,5 l przecieru pomidorowego
sól
czosnek
mielona ostra papryka
curry
pieprz
1. Mięso mielone podsmażamy na oleju.
2. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy na oleju.
3. Do dużego rondla/garnka wrzucamy usmażone mięso, cebulę oraz: fasolę, kukurydzę, pokrojone pomidory wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy.
4. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, ostrą papryką oraz odrobiną curry.
Serwujemy z nachosami.
uwielbiam tę zupę, jest niesamowicie aromatyczna i sycąca
OdpowiedzUsuńmmmm uwielbiam takie zupy :D
OdpowiedzUsuńNo ja po jej zrobieniu też dołączam się do grona "uwielbiających" tę zupę
OdpowiedzUsuń