Tym razem kasza jaglana w opcji sałatkowej. Muszę przyznać, że do takiego rozwiązania podchodziłam z pewną rezerwą. Miałam obawy, że specyficzny, wyraźny smak kaszy może zbyt intensywnie wpłynąć na smak całej kompozycji, ale nie słusznie. Całe zestawienie okazało się naprawdę bardzo ciekawe, sycące, a przede wszystkim zdrowe, bo przecież porcję węglowodanów, którą dostarczyłabym w pieczywie zajadanym do sałatki, mam już w samej sałatce.
Składniki:
ugotowana kasza jaglana
1/2 szklanki kukurydzy
3 ogórki konserwowe
1 papryka
20 dag szynki
majonez
sól
pieprz
1. Do kaszy dodajemy kukurydzę, pokrojone w kostki ogórki, paprykę, szynkę.
2. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz