piątek, 24 maja 2013

Pomidorowe penne z tuńczykiem i oliwkami

Tuńczyk to jedna z moich ulubionych ryb, głównie ze względu na poręczne opakowanie :) umożliwiające użycie jej w różnych opcjach bez martwienia się, że trafi się na ość. Makaron za to to mój ulubiony dodatek do dań, szybko się gotuje i nie trzeba go obierać jak ziemniaki :). A oliwki to moja ulubiona przekąską, której kiedy się da i kiedy pasuje dodaje do dań wszelakich. Połączenie tych trzech składników wraz z pomidorami daje to jedno z moich bezmięsnych dań czyli penne z tuńczykiem i oliwkami.

Składniki:
250 g makaronu penne
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
garść zielonych oliwek
przecier pomidorowy
sól
pieprz

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Po odlaniu wody do tego samego garnka dodajemy tuńczyka, przecier pomidorowy oraz pokrojone oliwki.
3. Wszystko razem mieszamy do zagotowania. Doprawiamy solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz