Tuńczyk to jedna z moich ulubionych ryb, głównie ze względu na poręczne opakowanie :) umożliwiające użycie jej w różnych opcjach bez martwienia się, że trafi się na ość. Makaron za to to mój ulubiony dodatek do dań, szybko się gotuje i nie trzeba go obierać jak ziemniaki :). A oliwki to moja ulubiona przekąską, której kiedy się da i kiedy pasuje dodaje do dań wszelakich. Połączenie tych trzech składników wraz z pomidorami daje to jedno z moich bezmięsnych dań czyli penne z tuńczykiem i oliwkami.
Składniki:
250 g makaronu penne
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
garść zielonych oliwek
przecier pomidorowy
sól
pieprz
2. Po odlaniu wody do tego samego garnka dodajemy tuńczyka, przecier pomidorowy oraz pokrojone oliwki.
3. Wszystko razem mieszamy do zagotowania. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz