To chyba jedna z najszybszych, najprostszych i w miarę smacznych przekąsek. Przepis na nią zaczęrpnęłam z serialu, który kiedyś oglądałam z wielkim zaciekawieniem, "Przepisu na życie". Zaciekawienie minęło, a przepis został. Zawsze staram się mieć składniki potrzebne do przygotowania tego dania, jak nie w lodówce, to w zamrażarce. Ostanim razem dzięki mojej zapobiegliwości unikneliśmy wielkiego głodu i napychania się byle czym po powrocie z długiego weekendu czerwcowego, kiedy w lodówce główne miejsce zajmowało światło.
Składniki:
gotowe ciasto francuskie
parówki
2. Parówki zawijamy w ciasto.
3. Ciasto lekko nacinamy.
4. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut.
Z jednego ciasta wychodzi mi 8 parówek w cieście francuskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz