sobota, 6 kwietnia 2013

Spaghetti z łososiem i kaparami w sosie śmietanowym

Ehh... czasem mam przysłowiowego lenia i moja pasja kulinarna chowa się gdzieś w kąt. Wtedy chce tylko coś szybko ugotować. No ale oprócz tego, że szybko to jeszcze musi być smacznie. Okazuje się, że te dwie rzeczy się nie wykluczają, czego dowodem jest dzisiejsze spaghetti.

Składniki:
200 g makaronu spaghetti
100 g wędzonego łososia
2 cebule
garść kaparów
100 ml śmietany
 50 ml woda
olej
sól 
pieprz

1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na olej rozgrzany na patelni.
3. Dorzucamy kapary, podzielonego na części łososia.
4. Śmietanę mieszamy z wodą, doprawiamy sola i pieprzem i wlewamy na patelnię.
5. Dodajemy ugotowany makaron i mieszkamy.





1 komentarz: