piątek, 12 kwietnia 2013

Pomysł na kapustę pekińską (4)

Poddałam się i znowu kupiłam kapustę pekińską. Zarzekałam się, że już tego nie zrobię, że czas na typowo wiosenne specjały. Byłam przekonana, że może zachęcę tym wiosnę do przyjścia. Ale ta miała i nadal ma nas gdzieś. Dlatego i ja jednak na powtórne szaleństwo z kapusta pekińską się zdecydowałam. A wiosna i tak w końcu przyjdzie, kiedy będzie chciała.


Składniki:
1/2 główki średniej główki kapusty pekińskiej
5-6 suszonych śliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
sól
cukier

1. Kapustę szatkujemy. Solimy i dodajemy odrobinę cukru.
2. Dorzucamy pokrojone w paseczki śliwki kroimy w paseczki i drobno posiekany czosnek.
3. Doprawiamy majonezem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz