piątek, 18 października 2013

Pasta z makreli

Co tydzień uświadamiam sobie, że jednak w naszej rodzinnej, codziennej diecie za mało jemy ryb. No ale jakoś z jednej strony nie mam ochoty kupować mrożonych, które po rozmrożeniu okazują się jakimś bliżej nieokreślonym ochłapem czegoś, a z drugiej ciągle mi jakoś nie po drodze chodzić specjalnie do sklepu po świeżą. Tak więc zadowalamy się wędzoną makrelą przyrządzając w wersji pasty do smarowania.

Składniki:
1 średnia, wędzona makrela
3 jajka
3-4 ogórki kiszone
1 cebula
majonez
pieprz 
sól

1. Makrel obieramy ze skórki i ostrożnie pozbywamy się ości. Rybę rozdrabniamy widelcem.
2. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę.
3. Wszystko starannie i dokładnie mieszamy, jeszcze raz sprawdzając czy nie umknęła nam żadna ość.
3. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz