sobota, 10 maja 2014

Kieszonki z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami

Zawsze mnie dziwi, że ci wszyscy serialowi bohaterowie mają czas w ciągu tygodnia zjeść rano wspólne śniadania. No ale nie są to żadne nudne i standardowe kanapki, ale takie ładnie zaserwowane śniadanie, z mnóstwem zakąsek, przekąsek, kolorowe i apetyczne. Nam takie śniadania zdarzają się w weekend. Nie lubię spieszyć się w kuchni, a wtedy ma zdecydowanie więcej czasu aby w spokoju przygotować coś smacznego.

Składniki:
1 gotowe ciasto francuskie
2 gruszki
150 g sera pleśniowego
50 g orzechów włoskich

1. Gruszki obieramy ze skórki i kroimy w większą kostkę.
2. Dodajemy pokrojony ser pleśniowy i poszatkowane orzechy włoskie.
3. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Na każdy nakładamy nasz farsz i zlepiamy.
4. Pieczemy ok. 20 min, w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz