wtorek, 25 lutego 2014

Kasza kuskus z kurczakiem i warzywami

Pomysł na to danie przyszedł wraz z nieplanowanym zakupem mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew). Zastanawiałam się co by tu zrobić. Dodatkowo miałam jakiś chwilowy, a może i nie tylko chwilowy spadek formy i zwyczajnie nie chciało mi się stać nie wiadomo ile w kuchni. Kaszę kuskus zawsze mam, tak więc poszło szybko i okazało się naprawdę smaczne.

Składniki:
 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew)
1 średnia pierś z kurczaka
szklanka przygotowanej wg. przepisu kaszy kuskus
sól
pieprz
2 łyżeczki sosu sojowego
olej

1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. 
2. Na gotującą i osoloną wodę wrzucamy mieszankę warzywną i gotujemy al dente.
3. Kiedy kurczak będzie już podsmażony. dorzucamy warzywa oraz kaszę. Doprawiamy solą, odrobiną pieprzu i sosem sojowym. Dusimy jeszcze około 5 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz