Na taką formę podania jabłka trafiłam w zaprzyjaźnionej kawiarni (tak na marginesie polecam http://www.chillani.net/) i postanowiłam od razu spróbować. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu przepis, szczególnie kiedy ma się ochotę porządną porcję jabłka.
Składniki:
1 gotowe ciasto francuskie
4 jabłka
cynamon
cukier waniliowy
1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 4 w miarę równe kawałki.
2. Na każdy z nich kładziemy wydrążone w środku jabłko, do których wsypujemy cukier waniliowy i odrobinę cynamonu.
3. Jabłka otaczamy ciastem francuskim robiąc zgrabną kulę.
4. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.
Uwielbiam ;D Zachęcam by jabłko nadziać masłem orzechowym albo czekoladą ;D Też jest smacznie
OdpowiedzUsuńAle rozpusta... muszę spróbować...
OdpowiedzUsuń