środa, 12 lutego 2014

Francuskie kule jabłkowe

Na taką formę podania jabłka trafiłam w zaprzyjaźnionej kawiarni (tak na marginesie polecam http://www.chillani.net/) i postanowiłam od razu spróbować. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu przepis, szczególnie kiedy ma się ochotę porządną porcję jabłka.

Składniki:
1 gotowe ciasto francuskie
4 jabłka
cynamon
cukier waniliowy

1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 4 w miarę równe kawałki.
2. Na każdy z nich kładziemy wydrążone w środku jabłko, do których wsypujemy cukier waniliowy i odrobinę cynamonu.
3. Jabłka otaczamy ciastem francuskim robiąc zgrabną kulę. 
4. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.


2 komentarze:

  1. Uwielbiam ;D Zachęcam by jabłko nadziać masłem orzechowym albo czekoladą ;D Też jest smacznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale rozpusta... muszę spróbować...

    OdpowiedzUsuń