piątek, 7 lutego 2014

Tuńczyk "pod kołderką" ;)

Ten przepis zagarnęłam od mojej koleżanki, która uraczyła nas tą "sałatką" podczas firmowej Wigilii. Jak sama przyznała w oryginale występuje śledź, ale że Ona go nie znosi został zastąpiony tuńczykiem. Podmiana bardzo udana, samo przygotowanie niezwykle proste i jeszcze dodatkowo bardzo ładnie komponuje się na talerzu.

Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
3 ugotowane jajka
200 g sera żółtego
2-3 cebule
majonez

1. Poszczególne składniki układamy warstwowo. Zaczynamy od tuńczyka.
2. Na tuńczyka kładziemy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie kilka łyżek majonezu, które równomiernie rozprowadzamy.
3. Następnie dodajemy starty na grubych oczkach ser żółty, a na końcu pokrojone w kostkę jajka.
4. Sałatkę przed podaniem chłodzimy co najmniej 4 h.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz