wtorek, 10 lutego 2015

Chałka reaktywacja

Tych co jeszcze nie wiedzą, nie znają, nie mają świadomości, uprzejmie informuję, że mam wspaniałego męża. Nie będę się rozpisywać i wszystkich jego zaletach. Dzisiaj napiszę tylko o jednej, a mianowicie, zawsze w sobotę rano idzie po świeże pieczywo do piekarni. I zawsze oprócz tego co zamówię, kupuję chałkę, którą zajadają wspólnie ze starszakiem. Chałka ma jednak jeden minus. Zdecydowanie traci na swojej wartości, kiedy przestaje być świeża. Je jednak znalazłam na nią sposób. A ten sposób znalazł fana, mojego syna, który zajada te moje recyklingowe placuszki na bazie chałki z ogromnym apetytem.

Składniki
4 kromki chałki
1 jajko
0,5 szklanki mleka
cukier puder
olej

1. Każdy kawałek chałki moczymy w mleku, a następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku.
2. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
3. Po zdjęciu z patelni odsączamy na papierowych ręcznikach.
4. Serwujemy posypane cukrem pudrem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz