niedziela, 12 października 2014

Zapiekane pomidory

Zdecydowanie dość trudno poznać lokalną kuchnię jakiegoś kraju przebywając w hotelu "all". Kuchnia stara się serwować to co większości gości będzie smakować, czyli głównie frytki :)....
No nie tak źle nie jest. Udaje się czasem "wyhaczyć" jakiś ciekawy smak. Tym razem to bardzo prosty, szybki i smaczny sposób na zagospodarowanie pomidorów. Idealnie pasuje jako przystawka, przekąska, ale też zdrowa opcja na kolację, czy drugie śniadanie. Danie wprost z Krety. Przynajmniej taka mam nadzieję :)

Składniki:
3- 4 pomidory
3-4 plastry szynki
100 g sera typu "feta"
szczypta oregano
oliwa z oliwek

1. Pomidory kroimy w szerz.
2. Szynkę kroimy w kostkę i nakładamy na każdy pomidor.
3. Rozkruszamy ser typu feta.
4. Posypujemy oregano i polewamy odrobiną oliwy z oliwek.
5. Zapiekamy  około w temperaturze 180 stopni w opcji "termoobieg".




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz