sobota, 4 października 2014

Warzywka na patelnie

Prosty, szybki, zdrowy i bezmięsny obiad.

Składniki:

6 pieczarek
3-4 ugotowane ziemniaki
1 szklanka kukurydzy z puszki
1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki
2 cebule
2 papryki
sól
pieprz
słodka papryka
olej

1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę w drobną, paprykę w większą.
2. Pieczarki siekamy w plasterki.
3. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę. Dorzucamy pieczarki i smażymy do zarumienienia.
4. Dorzucamy pokrojone w ósemki ziemniaki.
5. Całość podsmażamy na dość dużym ogniu, chodzi o to aby każde z warzyw było bardziej chrupiące niż podduszone.
6. Dodajemy kukurydzę i fasolę, doprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką.




2 komentarze: