czwartek, 4 lutego 2016

Placuszki z kaszy jaglanej z wiórkami kokosowymi

Zazwyczaj serwuje dzieciakom naleśniki z kaszy jaglanej, ale m razem zainspirowana placuszkami od Mrs. Polki zdecydowałam się na trochę inną wersję. W ostatniej chwili dorzuciłam wiórków kokosowych i to był strzał w 10-tkę. Nadały słodkawy i chrupki smak całemu daniu. Dzieciaki popędzały i wołałby jeszcze. 

Inspiracja: http://mrspolka-dot.com/i-badz-tu-wzorem-czlowieku/

Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej

1. Kaszę, mleko, wiórki i pozostałe składniki miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz