Poznawszy przepis na najlepsze naleśniki ever czyli z kaszy jaglanej, uskuteczniam go dość regularnie i to w różnych opcjach. Dzisiaj w opcji szpinakowej. Z góry przepraszam Was za zdjęcie, które może nie wygląda apetycznie i nie zachęca, ale tu uda :). Bije się w pierś. Naleśników nie przykryłam i nie dość, że mi popękały to jeszcze je za mocno przypiekłam. Ale mimo tej wpadki wyszły pyszne.
Składniki:
400 g mrożonego szpinaku
100 g sera feta
4 plastry sera żółtego
sól
pieprz
czosnek
1 puszka pomidorów
olej
cukier
1. Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dusimy około 10 - 15 minut.
2. Dodajemy pokruszonego sera feta i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
3. Na każdego naleśnika nakładamy farsz i zawijamy.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy plastrami żółtego sera i zalewamy pomidorami z puszki przyprawionymi solą i czosnkiem.
5. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz