poniedziałek, 30 czerwca 2014

Sałatka ziemniaczano - rzodkiewkowa

Zawsze po niedzielnym obiedzie, na który serwuję między innymi ziemniaki, zostaje mi ich trochę. Nie potrafię jakoś dokładnie oszacować ile ich zjemy i zdarza mi obrać za mało (to rzadziej), ale zazwyczaj obieram za dużo. No i później jest problem, jak je wykorzystać. Nie zawsze jest ich tyle, żeby starczyło na kolejny obiad, ale wystarczająco, aby wyczarować jakąś sałatkę. Ta idealnie nadaje się na trwający obecni sezon grillowy oraz jako zwyczajna przekąska "na głoda".

Składniki:
4-5 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków
pęczek rzodkiewek
pęczek szczypioru
sól
pieprz
majonez

1. Ziemniaki kroimy w kostkę.
2. Dodajemy pokrojone w słupki rzodkiewki i posiekany szczypior.
3. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz