Karmiąc moją drugą latorośl, a na początku zabierało nam to bardzooooo dużo czasu, postanowiłam, nie się przy okazji zrelaksować i nadrobić wszystkie zaległości serialowe. Ale że dziecko jadło długo i "namiętnie", seriale się skończyły, a karmienie nadal trwało. Wzięłam się zatem za programy kulinarne. Przepis na to danie zaczerpnęłam z programu "Pyszne 25". No a później moja córka nauczyła się jeść bardzo efektywnie i oglądanie się skończyło, gotowanie za to nadal trwa.
Składniki:
2 średnie cukinie
2 papryki
2 piersi z kurczaka
3 szklanki ugotowanego ryżu
150 g śmietany
100 g sera żółtego
olej
sól
1. Umytą cukinię kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. Oba warzywa podsmażamy na patelni.
2. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, solimy i również kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na oleju.
3. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy cukinię z papryką, kurczaka, a na wierzch wysypujemy ryż.
4. Ryż polewamy śmietaną.
5. Na wierzch kładziemy starty na grubych oczkach ser żółty.
6. Całość zapiekamy w 180 stopniach około 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz