Składniki:
schab pokrojony w plastry
0,5 kg jabłek
mąka
olej
masło klarowane
sól
pieprz
majeranek
1. Kawałki schabu lekko rozbitego doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilka godzin. (Schab najlepiej przygotować dzień wcześniej).
2. Obtaczamy je w mące i smażymy na gorącym oleju/maśle klarowanym.
3. Kroimy jabłka na ćwiartki lub ósemki.
4. Na osobnej patelni roztapiamy masło klarowane i wrzucamy cząstki jabłek.
5. Jabłka staramy się lekko przysmażyć z każdej strony.
6. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.
Jabłka są tez doskonałą przystawką do różnych rodzajów mięs, nie tylko schabu.
strasznie smacznie tu u Ciebie, bede zagladac ale na pewno nie na glodnego bo jezyk ucieka do pasa :P
OdpowiedzUsuńZapraszam i głodną i najedzoną, najlepiej daniami z moich przepisów :)
OdpowiedzUsuń