czwartek, 31 grudnia 2015

Zawijaski pizzowe

To jest mój przebój jedzeniowy na prawie wszystkich spotkaniach, jakie organizuje. Idealne zaraz po wyjęciu z piekarnika, ale równie dobre też chwile później. Mam nadzieję, że taka rekomendacja Wam wystarczy i sami spróbujecie czy i u Was okaże się to przebojem kulinarnym nie jednej imprezy.

Składniki:
1 gotowe ciasto francuskie
5-6 plastrów szynki
4-5 dużych plastrów sera żółtego
ketchup

1. Ciasto francuskie smarujemy ketchupem.  
2. Wykładamy szynkę i ser żółty dbając o to aby nie wystawały po za brzeg.
3. Zwijamy w rulon i wkładamy na 10 - 15 minut do lodówki. 
4. Zwinięte kroimy w 1,5 - centymetrowe plastry. 
5. Wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 15-20 minut, aż będą rumiane.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz