czwartek, 31 grudnia 2015

Sałatka z czerwoną fasolą

Przyznaję, że choć ten przepis był w moim posiadaniu od dobrych kilku lat to jakoś nie byłam chętna go spróbować. Wydawało mi się, że za dużo w tej sałatce składników, pomieszania z poplątaniem smaków. Ale, że wybieram się na sporą imprezę, gdzie liczyła się będzie nie tylko jakoś, a ilość, wszak wykarmić trzeba sporą gromadę ludzi, to zdecydowałam się ten przepis odkopać i spróbować. Okazało się, że mimo że tych składników jest dużo, to wszystko się jakoś w miarę dobrze komponuje. 

Składniki:
1 puszka kukurydzy 
1 puszka fasoli
20 dag szynki
20 dag sera żółtego
20 dag ogórków konserwowych
20 dag papryki konserwowej
por, ewentualnie pęczek szczypioru
majonez

1. Szynkę kroimy w paseczki.
2. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
3. Odcedzamy fasolę, kukurydzę i dodajemy.
4. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę.
5. Szczypior siekamy.
6. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy majonezem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz