sobota, 15 listopada 2014

Cieciorkowa przekąska

Nosi nie czasem wieczorem, żeby coś podgryźć. Staram się unikać, czasem z marnym skutkiem ;), tych wszelkich sklepowych przekąsek. Szukam alternatyw. Oto jedna z nich. Szynki sposób na zdrową i niepowalającą kalorycznie przekąskę na jesienno - zimowo- filmowe wieczory.

Składniki:
200 g ugotowanej cieciorki
(ewentualnie puszka cieciorki w zalewie)
olej
papryka ostra
sól
pieprz
curry

1. Rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju.
2. Wrzucamy cieciorkę i delikatnie podsmażamy.
3. Dodajemy przyprawy, mieszamy i jeszcze chwile trzymamy na patelni, żeby cieciorka z każdej strony była zarumieniona.



3 komentarze:

  1. takie przekąski to ja rozumiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przynajmniej nie idą w tak w biodra :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam taką i bardzo mi przypadła do gustu, fajna alternatywa dla kalorycznych przekąsek :)

    OdpowiedzUsuń