Składniki:
15 dag boczku wędzonego
średnia ugotowana pierś z kurczaka
pół główki sałaty lodowej
1 duże awokado
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
pół pęczka szczypiorku
Sos:
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka octu winnego
pieprz
1. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek. I smażymy, aż będzie chrupiący.
2. Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski.
3. Ugotowanego kurczaka kroimy na kawałki.
4. Awokado tniemy na pół, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki.
5. Kawałki podsmażonego boczku przekładamy na papierowy rącznik, a do pozostałego na patelnie oleju dorzucamy posiekany czosnek, musztardę i ocet. Doprawiamy do smaku pieprzem i dokładnie mieszamy.
6. Szczypior siekamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz