Rozmiłowałam się jakoś w tych przekąskach. No nic trzeba sobie jakoś rekompensować mało aktywny czas. Nie chodzę na imprezy, to chociaż przygotowanie przekąsek będę mieć w mały palcu. Dzisiaj czas na ryż. Tak moi drodzy może i na zdjęciu wygląda to jak kotleciki mielone, ale wierzcie mi na słowo, z mielonym nie mają nic wspólnego.
Składniki:
25 dag ugotowanego ryżu
15 dag szynki
pół papryki
25 dag pieczarek
2 cebule
1 jajko
sól
pieprz
ostra czerwona papryka
olej
bułka tarta
1. Paprykę, pieczarki i cebulę bardzo drobno kroimy.
2. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i podsmażamy.
3. Ugotowany ryż przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną szynkę i pozostałe podsmażone składniki.
4. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
5. Formułujemy kule i obtaczamy je w bułce tartej.
6. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 35-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz