wtorek, 23 lipca 2013

Ser wędzony z suszonym pomidorem w cieście francuskim

Moja mama twierdzi, że mój blog powinien zmienić nazwę na jakąś z ciastem francuskim, bo dość często używam go w rożnych swoich przepisach. No cóż, pewnie ma trochę racji, lubię ciasto francuskie, stąd często po nie sięgam. Po za tym to składnik, który daje szansę na zrobienie czegoś szybkiego, szczególnie wtedy kiedy ma się zwyczajnie lenia. 
Składniki:
gotowe ciasto francuskie
suszone pomidory
150 g sera wędzonego

1. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. (Z jednego ciasta wyjść powinno około ośmiu). 
2. Na środek kładziemy podłużny kawałek sera wędzonego i suszonego pomidora. 
3. Zlepiamy na środku.
4. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz