środa, 22 lipca 2015

Czekoladowe babeczki z malinami

Pójdzie człowiek na bazar, na którym dawno nie był i to w dodatku bez śniadania, żeby mieć jak największy wybór i jak nie chodzić w tłumie i dostaje oczopląsu. Kupuje w tonach, nie zastanawiając się na tym, że każda rodzina ma jednak określone moce przerobowe. Kończy się to tym, że na gwałtu rety pewne owoce trzeba przerabiać, żeby się nie zmarnowały i upychać w bardziej atrakcyjnej formule dla tych najmłodszych. Dzisiaj czekoladowo - malinowa wersja babeczek, które już na blogu prezentowałam tutaj.

Składniki:
150 g świeżych malin
150 g mąki
125 g margaryny
80 g cukru
2 jajka
cukier puder
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1. Miękką margarynę zmiksować z cukrem i jajkami. 
2. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem. Dokładnie wymieszać. 
3. Ciasto przełożyć do form silikonowych. Na wierz ułożyć maliny. 
4. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 25 minut (do suchego patyczka). 



Widać, że co niektórzy nie mogli się doczekać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz