sobota, 26 września 2015

Makaron ze szpinakiem i łososiem

W prostocie siła. Naprawdę chyba najbardziej, a właściwie bez chyba, lubię takie proste i szybkie dania, które przy okazji wyglądają też apetycznie, że mam ochotę je zjeść zanim wylądują na talerzu. Tak było i tym razem, bo i łososia (TU na to dowód) i szpinak (i TU) uwielbiam i zajadam z chęcią. Ku mojemu zadowoleniu mężowi smakowało średnio, a co za tym idzie, kiedy sięgnę po to danie kolejny raz cała porcja przypadnie mnie :))) oł je...

Składniki:
200 g makaronu
500 g świeżego szpinaku typu "baby"
100 g wędzonego łososia
125 g serka mascarpone
łyżka masła
sól
pieprz
czosnek

1. Makaron wrzucamy na gorącą wodę i gotujemy zgodnie z instrukcją.
2. Łososia kroimy w kostkę.
3. Ugotowany makaron odcedzamy na sitku.
4. Do garnka w którym gotowaliśmy makaron wrzucamy łyżkę masła i umyty szpinak. Doprawiamy do sola i czosnkiem.
5. Do szpinaku dodajemy łososia i serek mascarpone i wrzucamy z powrotem makaron. Mieszamy dokładnie, doprawiamy pieprzem i zajadamy... mniam





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz